Tafeltennis Nijmegen

  

Jeugd

Algemeen

Tot en met 18 jaar word je in de tafeltenniswereld ingedeeld in de categorie ‘jeugd’. Vanaf 17 jaar kan met dispensatie aan de seniorencompetitie worden deelgenomen. In onze verenging is het mogelijk  als jeugdspeler op verschillende wijze en op verschillende niveaus te tafeltennissen. Je kunt competitie spelen bij de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) of spelen voor de lol. Vanaf zeven jaar kun je bij ons terecht om te (leren) tafeltennissen.

Voor ieder niveau en leeftijd hebben wij trainingsgroepen. Je start in een trainingsgroep voor beginners (1e fase). Deze zijn ingedeeld op leeftijd. Na enige tijd heb je de mogelijkheid om uitgenodigd te worden voor vervolgtrainingen (2e fase) en daarna voor selectietrainingen. Verder is het  mogelijk om aan de competitie of toernooien deel te nemen. Hieronder geven we in het kort nog wat nadere informatie. 


Trainingen
Tafeltennis Nijmegen (TN) streeft er naar om alle jeugdspelers minimaal één maal in de week een gerichte training aan te bieden. Het aantal trainingen, onder leiding van een gediplomeerde trainer, kan groeien tot driemaal in de week. Dit is afhankelijk van jouw wensen, ambitie, inzet en talent. Naast de beginners-, vervolg- en selectietraining heb je de gelegenheid om vrij te spelen.


Trainers en begeleiders
Onze gemotiveerde en gediplomeerde trainers en jeugdbegeleiders dragen zorg dat tafeltennissen goed wordt aangeleerd. Zij worden geassisteerd door een aantal enthousiaste jongens en meisjes. 


Competitie en de begeleiding

De verenging is aangesloten bij de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). De bond organiseert voor de jeugd een competitie. Deze is verdeeld in een regionale competitie en een landelijke competitie. In de competitie speel je in een team van drie of vier personen. Met de indeling wordt rekening gehouden met jouw spelniveau. De jeugd speelt op zaterdag competitie. Het aanvangstijdstip voor de thuiswedstrijden kan 10.00 uur of 14.30 uur zijn. De uitwedstrijden kunnen beginnen tussen 10.00 en 14.00 uur. De duur van de totale wedstrijd is zo’n drie uur. We hebben de verplichting om alle teams te laten begeleiden door coaches, begeleiders en/of ouders. 


Toernooien en meerkampen
De NTTB organiseert door het jaar heen vele toernooien en meerkampen. Je kunt hier zelf op inschrijven of op uitnodiging van de NTTB. De trainers geven je advies waar je het beste wel of niet aan mee zou moeten doen. Op de laatstgenoemde toernooien / meerkampen  zorgen we ervoor dat er een coach van de vereniging mee gaat. Vanzelfsprekend kent TN ook een aantal interne toernooien die door het jaar heen worden gehouden. 


Begeleiding bij competitie en toernooien

Voor je begeleiding bij wedstrijden heeft de verenging een handleiding ontwikkeld voor alle ouders, begeleiders en coaches. Hierin worden vele onderwerpen van de begeleiding besproken.


Jeugdcommissie en nevenactiviteiten
Naast trainen, competitie en toernooien spelen worden er ook nog andere activiteiten gehouden. De jeugdcommissie organiseert voor jullie deze activiteiten. Toernooitjes waar je je vriendjes en vriendinnetjes mee naar toe mag nemen, een jeugdkamp, een sportdag, een verassingactiviteit en nog veel meer.