Tafeltennis Nijmegen

  

Nieuws en agenda

 

                                    

 

Nieuws


Terug naar overzicht

12-03-2020

Informatie NTTB inzake corona virus

Vanwege de uitbraak van het coronavirus heeft het NOC*NSF vanochtend het advies gegeven om ALLE sportwedstrijden in Noord-Brabant, ook op amateurniveau, af te gelasten. Dit geldt zowel voor thuiswedstrijden in Noord-Brabant, als voor uitwedstrijden van teams uit Noord-Brabant. Dit advies geldt in ieder geval tot en met komend weekend. Als NTTB en afdeling Gelre hechten we hier veel waarde aan en we willen deze adviezen dan ook opvolgen aangezien er binnen Gelre ook een aantal verenigingen uit Noord-Brabant meespelen.
De maatregelen voor de senioren en de jeugd zijn niet identiek, dus hieronder uitleg voor de gevolgen voor de competitie:
Senioren
Het gevolg voor de seniorencompetitie binnen Gelre is dat deze week een kwart van alle wedstrijden niet gespeeld zou kunnen worden. Dit is een significant aantal wedstrijden, en daarom heeft de competitiecommissie besloten om ALLE nog te spelen wedstrijden van deze week uit te stellen. Voor nu geldt bovenstaande alleen voor wedstrijden welke gepland staan in de periode 11-3 (vandaag) t/m 14-3. Vooralsnog gaan de wedstrijden welke gepland staan voor volgende week gewoon door.
Voor nu worden de betreffende wedstrijden ingepland in de week van 11 mei. Dit omdat het verzetten naar de vrije speelweek (week van 23 maart) niet praktisch is, aangezien er die week ook al de nodige verzette wedstrijden gepland staan. Bovendien valt de week van 11 mei na de (mei)vakantie. Een aantal wedstrijden is deze week al gespeeld, en uiteraard blijven de uitslagen van deze wedstrijden staan.
Concreet betekent dit dus het volgende:
- de wedstrijden van vanavond, 11 maart, worden verplaatst naar 13 mei
- de wedstrijden van 12 maart gaan naar 14 mei
- de wedstrijden van 13 maart worden verzet naar 15 mei

Indien aanpassing van de maatregelen nodig is zou dit nog kunnen wijzigen, we gaan dit echter voor nu wel zo in NAS verwerken.


Jeugd
Voor de jeugd zijn de gevolgen zeer beperkt aangezien er momenteel maar 1 team uit Brabant komt. Vandaar dat de jeugdcompetitie gewoon doorgaat m.u.v. de wedstrijd De Kroon 1 – Cevelum 1. Hier geldt dat de nieuwe speeldatum later in onderling overleg zal worden vastgesteld.
Uiteraard volgen wij als afdeling Gelre samen met de NTTB de situatie nauwlettend en wanneer er nieuwe maatregelen door instanties worden afgekondigd die de competitie binnen Gelre treffen, brengen we u zo snel mogelijk op de hoogte. Volg echter ook de websites www.tafeltennis.nl en www.gelre.nttb.nl voor updates.
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u zich wenden tot Michel Ebben (bestuurslid wedstrijdzaken NTTB Gelre) via wedstrijdzaken@nttbgelre.nl.
Namens de competitiecommissie
Michel Ebben, Jan Gerretzen, Albert Janssen en Dicky de JongTerug naar overzicht