Tafeltennis Nijmegen

  

Nieuws en agenda

 

                                    

 

Nieuws


Terug naar overzicht

06-11-2021

Belangrijke informatie inzake corona-maatregelen Tafeltennis Nijmegen

In de strijd tegen het verspreiden van het coronavirus heeft de regering dinsdag besloten dat vanaf komende zaterdag 6 november, onder andere, binnensportlocaties alleen nog maar toegankelijk zijn voor mensen van 18 jaar en ouder, die middels een coronatoegangsbewijs (CTB) (via de Corona Check app of via een papieren coronatoegangsbewijs), kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn, negatief getest zijn, dan wel corona gehad hebben. Kinderen tot 18 jaar kunnen zonder beperking naar binnen.Dit heeft voor ons als vereniging vervelende gevolgen aangezien we nu iedereen (van 18 jaar en ouder) moeten controleren die ons gebouw binnenkomt. Mensen die naar binnen willen en niet aan het bovenstaande kunnen voldoen, kunnen we dan helaas niet toelaten. We willen heel duidelijk hierin zijn: dit is niet onze keuze om zo te (moeten) handelen, maar wij hebben als bestuur en vereniging de plicht om de wet te volgen en aan de regels te voldoen.Alles op rijtje:

- Kinderen tot 18 jaar kunnen zonder beperkingen komen tafeltennissen

- Mensen van 18 jaar en ouder dienen ALTIJD een CTB te kunnen tonen om toegang te krijgen tot het gebouw. Dat wil zeggen, kunnen aantonen dat je gevaccineerd of negatief getest bent, dan wel corona gehad hebt.

- Dit bewijs moeten we altijd (kunnen) controleren. Niet alleen als er wedstrijden zijn, maar ook bij trainingen of bezoek

- Ook ouders van jeugdspelers moeten aan genoemde voorwaarden voldoen. Ook zij zullen gecheckt worden.

- Een uitzondering is er voor mensen die op het moment van het betreden van het gebouw een vrijwillige rol uitoefenen en/of functioneel aanwezig zijn. Denk hierbij aan: trainers, schoonmakers, barmedewerkers etc.

Concreet betekent bovenstaande dat leden van de vereniging gevraagd wordt (of al is gevraagd) om het CTB van anderen te controleren. Dat zal in een aantal gevallen direct bij het betreden van de accommodatie zijn, maar kan in andere gevallen ook gebeuren op het moment dat je al in de accommodatie aanwezig bent. Wij gaan ervan uit dat alleen personen met een CTB de accommodatie zullen betreden en dat de personen die als vrijwilliger de controle uitvoeren met respect worden behandeld.Personen die incidenteel of op een structureel moment in de week willen helpen met de controle van het CTB, vragen we zich te melden bij een van de leden van het Corona team van TN (René Derkse, Paul Henfling en Martin van Summeren).Personen die (nog) niet zijn gevaccineerd of een bewijs van herstel van Corona hebben, willen we voor de volledigheid wijzen op de mogelijkheid om je via https://www.testenvoortoegang.org/ gratis te laten testen op Corona. Na een negatieve uitslag krijg je dan een CTB dat 24 uur geldig is en waarmee je, onder andere, de accommodatie van TN kan betreden.Terug naar overzicht