Tafeltennis Nijmegen

  

Nieuws en agenda

 

                                    

 

Nieuws


Terug naar overzicht

20-02-2022

Wie is de Vertrouwenscontactpersoon van Tafeltennis Nijmegen?

Laat ik mezelf even voorstellen…
Mijn naam is Ingrid Koppelman, ik ben net zo oud als Tafeltennis Nijmegen en al bijna dertig jaar lid. Ik tafeltennis al veel langer, vanaf mijn 9de jaar. In de jeugd in de Achterhoek heel gedreven en met veel trainingsuren. Het hoogste wat ik gespeeld heb is kampioensklasse meisjes in 1987. Tegenwoordig tafeltennis ik een stuk minder en zonder training, als speelster in de NTTB afdelingscompetitie en als reserve bij Dames 1.
In het dagelijks leven werk ik als bestuurder Sport en Bewegen bij de vakbond FNV. Hier behartig ik de belangen van werknemers in de sport en onderhandel ik met hun werkgevers over de cao en andere arbeidsvoorwaarden. Ook los ik daar soms ingewikkelde conflicten op. Ik ben het gewend om vertrouwelijke en soms lastige gesprekken te voeren.

Grensoverschrijdend gedrag
Sport is een mooi onderdeel van mijn leven, van ieders leven; maar helaas gaat het soms ook niet goed. Bij sport hoort emotie en dat zorgt soms voor ongewenst gedrag. Vaak lossen mensen het onderling op en dat is ook prima. Maar soms gebeurt er iets wat strafbaar is, of wat steeds weer terugkeert en staat voor een onveilige situatie of sfeer. Het is dan goed contact met mij op te nemen en te vertellen wat er aan de hand is. Dat mag namens jezelf zijn of namens een ander, het gesprek is altijd vertrouwelijk.
Grensoverschrijdend gedrag komt overal voor. Je vindt informatie op onze site (doorklik) wat we er bij TN onder verstaan. Daarnaast kan bepaald gedrag voor de ene persoon grensoverschrijdend zijn en voor de andere persoon niet. Het is goed hierover te praten om vast te stellen wie jou kan helpen ervoor te zorgen dat jouw grens niet overschreden wordt.

Wat is en doet een VCP?
Als Vertrouwenscontactpersoon (VCP) hoop ik een bijdrage te leveren aan de veilige en sociale sfeer binnen onze vereniging. Je kunt met mij contact opnemen als je vragen hebt of als er dingen zijn die je niet fijn vindt en graag wilt bespreken met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag. Ik denk dan met je mee hoe er op een goede manier binnen de club mee omgegaan moet worden.
De VCP is beschikbaar voor iedereen die opmerkingen of vragen heeft over grensoverschrijdend gedrag of die over een concreet incident een vertrouwelijk gesprek wil voeren.
De VCP is er voor sporters, ouders van sporters, toeschouwers, vrijwilligers, bestuur, etc.

De taak van de VCP is vooral een procedureel adviserende rol. De VCP heeft zeker ook de taak met het bestuur te zorgen dat de sfeer op de club veilig is en blijft: preventief dus. Maar je gesprek is altijd vertrouwelijk, ook richting het bestuur. Je vindt bij mij nog niet gelijk de oplossing voor je probleem, maar wel weet ik wie jou verder kan helpen. Dat kan binnen en/of buiten de club iemand zijn. Dat bekijken we samen, in overleg.

Mijn taak in het kort:
1. Eerste opvang/ laagdrempelige aanspreekpunt.
2. Doorverwijzen.
3. Meedenken / uitdragen op het gebied van preventief beleid.

Heb je vragen, schroom niet...
Je kunt mij bereiken op vcp@tafeltennisnijmegen.nl maar je kunt mij ook bellen of appen op 06-38781534. Als het niet dringend is bij voorkeur op woensdag- of vrijdagochtend.

Ingrid KoppelmanTerug naar overzicht