Tafeltennis Nijmegen

  

SENIOREN

Algemeen
Vanaf 18 jaar word je in de tafeltenniswereld ingedeeld in de categorie ‘senioren’. Bij onze vereniging kun je als senior op verschillende wijzen en op verschillende niveaus tafeltennissen. Je kunt competitie spelen bij de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) en/of bij de Nijmeegse Bedrijfstafeltennis Federatie (NBTF), als deelnemer aan 55Plus tafeltennis of gewoon vrij spelen als recreant. 

Hieronder de mogelijkheden voor de senioren van Tafeltennis Nijmegen (TN):

Trainingen en vrije speelmogelijkheden.
Op allerlei speelniveaus zijn er trainingen. Voor de selectiespelers is deelname een verplichting, voor alle andere spelers niet. Er is ruime gelegenheid om als recreant vrij te spelen: zo maar lekker met iemand anders een balletje slaan. Voor tijden en mogelijkheden zie Standaard zaalindeling

 

Competitie 

-Landelijk 
Het streven van de vereniging is erop gericht om meerdere teams in een zo hoog mogelijke landelijke klasse te laten uitkomen. Wanneer je klikt op NTTB ga je naar de landelijke website van de Nederlandse Tafeltennisbond. 


-Regionale (afdelings-)competitie 
In de afdelingscompetitie komen de tegenstanders uit heel Gelderland: van Veenendaal tot Winterswijk, maar ook uit Malden of Wijchen. De afdelingsteams van TN spelen hun thuiswedstrijden op vrijdagavond: aanvang 20.15 uur. De uitwedstrijden kunnen op alle avonden plaatsvinden. We nemen aan de afdelingscompetitie deel met een groot aantal teams. De teams zijn ingedeeld van de laagste (6e klasse) tot en met d e hoogste klasse (hoofdklasse). Wanneer je klikt op NTTB Afdeling Gelre ga je naar de website van de afdeling.

Voor de samenstelling van de teams, het speelschema, uitslagen en standen kun je hier terecht.

-Competitie NBTF
In het verleden speelden bedrijven uit Nijmegen tegen elkaar in een eigen bond: de NBTF. Inmiddels is er nauwelijks nog een band met de oorspronkelijke bedrijven, waardoor iedereen welkom is. Deze competitie wordt alleen in Nijmegen gespeeld, zodat er geen verre reizen gemaakt hoeven te worden. De teams worden ingedeeld op sterkte. De NBTF kent vier klassen: van 2e tot en met de hoofdklasse. Van oorsprong speelt TN /de Gemeente in deze competitie.

De thuiswedstrijden worden gespeeld op dinsdagavond: aanvang 20.00 uur. De uitwedstrijden kunnen op alle andere avonden plaatsvinden. Je kunt je aansluiten bij een van de bestaande ‘verenigingen’ en daarmee deelnemen aan de competitie. Wanneer je klikt op NBTF ga je naar de website van deze bond. 

Toernooien
Naast de competitie wordt er eveneens door beide bonden en verenigingen toernooien georganiseerd. Een ieder die deelneemt aan de competitie of persoonlijk lid is van een van de bonden kan deelnemen aan deze toernooien.

 

55 Plus
Onze vereniging kent een groot aantal mannen en vrouwen vanaf 55 jaar tot ver in de 80 die overdag op diverse dagen en tijden enthousiast met elkaar tafeltennissen. Gezelligheid en onderling contact is een belangrijke motivatie om mee te doen en uiteraard ervaren de deelnemers dat tafeltennis een uitstekende manier is om fit en soepel te blijven als je ouder wordt. Voor sommigen was het een hele tijd geleden dat tafeltennis regelmatig of wel eens gespeeld werd en anderen hebben zelfs voorheen nooit getafeltennist en maken er nu op latere leeftijd kennis mee.

Op verschillende dagen en tijden wordt gelegenheid geboden om deel te nemen aan een training om het spel (opnieuw) onder de knie te krijgen. Bij de training leer je andere deelnemers kennen waarmee je op andere speeltijden (zie pagina 'Standaard zaalindeling) een balletje kunt slaan. Omdat de hal in eigendom is, is er volop gelegenheid om overdag te tafeltennissen.

Vanzelfsprekend kunnen 55+ers als senior aan d e competitie deelnemen.

Belangstellenden kunnen 4 weken ‘op proef’ mee komen doen. Daarna wordt gevraagd om een besluit te nemen wel/niet lid te worden van de vereniging.

Voor meer informatie neem dan contact op met Martin van Summeren, contactpersoon voor de 55plussers. Zie contact.