Tafeltennis Nijmegen

  

Senioren

Algemeen

Vanaf 18 jaar word je in de tafeltenniswereld ingedeeld in de categorie ‘senioren’. In onze verenging kun je als senior op verschillende wijze en op verschillende niveaus tafeltennissen. Je kunt competitie spelen bij de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) en/of bij de Nijmeegse Bedrijfs Tafeltennis Federatie (NBTF), als deelnemer aan het snel groeiende 55Plus tafeltennis, of gewoon vrij spelen als recreant. Onderstaand de mogelijkheden voor de senioren van Tafeltennis Nijmegen (TN).

Trainingen en vrije speelmogelijkheden 

Er zijn verschillende mogelijkheden binnen de verenging om te tafeltennissen. Er worden op allerlei speelniveaus trainingen aangeboden. Behoudens voor de selectiespelers is deelname hieraan geen verplichting. Daarnaast is ruim de gelegenheid om als recreant vrij te spelen: zo maar lekker met je partner een balletjes slaan. Voor tijden en mogelijkheden zie Standaard zaalindeling

 

Competitie NTTB 

Landelijk
Het streven van de vereniging is erop gericht om meerdere teams in een zo hoog mogelijke landelijke klasse te laten uitkomen. Wanneer je klikt op NTTB ga je naar de landelijke website van de Nederlandse Tafeltennisbond. 


Regionale (afdelings)competitie
In de afdelingscompetitie komen de tegenstanders uit heel Gelderland: van Veenendaal tot Winterswijk, maar ook uit Malden of Wijchen. De afdelingsteams van TN spelen hun thuiswedstrijden op vrijdagavond: aanvang 20.00 uur. De uitwedstrijden kunnen op alle avonden plaatsvinden. We nemen aan de afdelingscompetitie  deel met een groot aantal teams. De teams zijn ingedeeld van de laagste (6e klasse) tot en met de hoogste klasse (hoofdklasse). Wanneer je klikt op NTTB Afdeling Gelre ga je naar de website van de afdeling.

Voor de samenstelling van de teams, het speelschema, uitslagen en standen kun je hier terecht.

Competitie NBTF
In het verleden speelden bedrijven uit Nijmegen tegen elkaar in een eigen bond: de NBTF. Inmiddels is er nauwelijks nog een band met het oorspronkelijke bedrijf, waardoor iedereen welkom is. Deze competitie wordt alleen in Nijmegen gespeeld, zodat er geen verre reizen gemaakt hoeven te worden. De teams worden ingedeeld op sterkte. De NBTF kent vier klassen: van 2e tot en met de hoofdklasse. TN-de Gemeente speelt in deze competitie.

De thuiswedstrijden worden gespeeld op dinsdagavond: aanvang 20.00 uur. De uitwedstrijden kunnen op alle andere avonden plaatsvinden. Wil je geen verre uitwedstrijden spelen, dan biedt deze competitie je daarvoor de gelegenheid. Je kunt je aansluiten bij een van de bestaande ‘verengingen’ en daarmee deelnemen aan de competitie. Wanneer je klikt op NBTF ga je naar de website van deze bond. 

 

Toernooien

Naast de competitie wordt er eveneens door beide bonden en verengingen toernooien georganiseerd. Een ieder die deelneemt aan de competitie of persoonlijk lid is van een van de bonden kan deelnemen aan deze toernooien.

 

55Plus

Sinds enkele jaren neemt een toenemend aantal 55plussers op vrijdagochtend deel aan training + vrij spelen. De belangstelling hiervoor is zodanig gegroeid dat de training 2 x wordt aangeboden

Groep 1 (basistraining): van 09.00 - 10.15 en groep 2 (gevorderden)  van 10.45 tot 12.00, beiden in de linkerzaal. In de rechterzaal kan van 09.00 tot 12.00 door 55plussers vrij gespeeld worden. Met ingang van september 2018 wordt voor nieuwe belangstellende 55plussers op maandagmiddag van 13.30 tot 14.45 gelegenheid geboden om aan basistraining deel te nemen. Belangstellenden worden verzocht om contact op te nemen met de contactpersoon van 55+, Martin van Summeren (zie op pagina 'Contact')

Ook op maandagmiddag van 15.00 - 18.00 uur zijn 2 speelzalen voor 55plussers gereserveerd en op woensdagmiddag van 14.00 tot 18.00 1 zaal. 

Daarnaast zijn 55Plus leden ook op andere dagdelen welkom waarop vrij spelen wordt aangeboden. Zie de pagina 'Standaard zaalindeling' voor die mogelijkheden.

         

Zijn er vragen ga dan naar: contact.